Kamionmentés!

 

 

 

 

 

 

 2014|08|29

 

 

 

Sajtóközlemény

A győri telephely építése és a szalántai telephely fejlesztése VON-TRUCK Kft-nél

 

 

A VON-TRUCK Kft. 72,7 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert a Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára tárgyú (GOP-2012-2.1.1/B) pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 181,8 millió forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztésből két telephelyet érintően ingatlan beruházás, szoftver és hardver beszerzése, gépvásárlás, valamint vállalati tanácsadás valósult meg.

 

 

A VON-TRUCK Kft. 2000-ben alakult, a cég tevékenysége folyamatosan bővült, ma már több területen nyújt szolgáltatást. Márkafüggetlen szervizként működik jelenleg, azonban jellemzően Volvo márkájú kamionok javítását végzi a vállalkozás. Ezen felül kárügyintézés, bel- és külföldi műszaki segítségnyújtás, tréleres kamionmentés, tehergépjármű és pótkocsi új és használt alkatrészének értékesítése, továbbá tehergépkocsik karbantartása tartozik szolgáltatási körébe.

 

A cég két telephellyel rendelkezik, és tevékenységének súlypontja jelenleg Szalántára összpontosul. A 2013 májusában megkezdődött projekt lehetővé tette a VON-TRUCK Kft. számára, hogy az ország és a tágabb régió tranzitfolyosójának egyik állomásaként számon tartott Győr városában megfelelő telephelyet alakítson ki, továbbá fejlessze a Szalántán működő épületet.

 

A támogatás segítségével 2013. május – 2014. augusztus között megvalósított beruházással, az építési munkálatokon felül a megújításra és bővítésre került a VON-TRUCK Kft. eszközparkja, információs technológiai fejlesztés (hardver és szoftver beszerzése) történt, továbbá tanácsadási szolgáltatást vett igénybe a vállalkozás.